طراحي و ساخت ست آزمايشگاهي تحقيقاتي پاندول معكوس در دانشگاه صنعتی قوچان

طراحي و ساخت ست آزمايشگاهي-تحقيقاتي پاندول معكوس در دانشگاه صنعتی قوچان صورت پذیرفت.

توليد اين نمونه مي تواند كمبود تجهيزات آزمايشگاهي فعلي در آزمايشگاه كنترل ديجيتال دانشگاه ها را بر طرف نمايد. همچنين از اين سيستم مي توان در آزمايشگاه هاي تحقيقاتي براي پياده سازي انواع كنترل كننده هاي كلاسيك و هوشمند مثل كنترل كننده هاي بهينه،  مقاوم، پيش بين، فازي و ... استفاده كرد.

طراحي سيستم بگونه اي انجام شده است كه از قابليت انعطاف پذيري بسيار بالايي برخوردار باشد و امكان پياده سازي انواع كنترل كننده ها روي آن وجود داشته باشد.

پاندول معكوس يك سيستم غيرخطي بد وضع (ذاتا نامينيمم فاز و ناپايدار) است كه از دير باز در نظريه كنترل و رباتيك مطرح بوده است. اهميت اين سيستم در نظريه كنترل به اين خاطر است كه يك مسأله معيار (Benchmark problem) است به اين معني كه كارآمدي يك كنترل كننده را با اعمال آن به اين سيستم مي توان مورد سنجش قرار داد. لذا با توجه به اهميت و گستردگي كاربرد اين سيستم در مهندسي كنترل و ضرورت وجود آن براي كارهاي تحقيقاتي بر آن شديم تا  يك نمونه آزمايشگاهي – تحقيقاتي از اين سيستم را طراحي كنيم.

photo 2020 04 17 08 46 34